Lystra Holistic

LYSTRA

Holistisk Hälsoterapeut & Reiki

Reiki

RELAX, UNWIND AND LET IT GO

Vad är Reiki?

Reiki är en mjuk och effektiv behandlingsmetod som till exempel lindrar smärta och löser upp spänningar, både fysiskt och mentalt, sänker stress, ökar cirkulationen och välbefinnandet, hjälper till vid insomningsproblem, hjärna på högvarv, ischias och muskelvärk. Med andra ord kan listan på områden där reiki är till hjälp göras lång. 

Den ger dig behandling på flera plan samtidigt. Så som att fylla på kroppens energiförråd och ökar cirkulationen vilket stöttar kroppens naturliga läkningsprocesser samtidigt som den arbetar med kroppens subtila energisystem på samma sätt som exempelvis akupunktur och akupressur. Slutligen aktiverar den fysiska beröringen aktiverar “må-bra-hormoner” i kroppen som till exempel oxytocin.  

Behandlar kroppen som en helhet

Många fysiska åkommor har psykisk eller emotionell orsak; värk och spänningar orsakas ofta av stress, sorg, oro och undanträngda känslor. Dessa skapar så småningom stagnationer i kroppen som, om de inte tas omhand om, till slut blir fysiska besvär som smärta och stela muskler. Genom att fylla på energin, öka cirkulationen och luckra upp stagnationer som löser upp spänningarna och frigör det som en gång orsakat dem hjälper Reiki till att bli av med grundorsaken till dina symptom.

Reiki är en holistisk behandlingsmetod, som utgår från att kropp och psyke är en helhet. Därför behandlar man ofta hela kroppen, även om man har besvär som upplevs som begränsat till ett visst ställe.

Vad Reiki kan hjälpa dig med

Kroppen strävar ständigt efter att komma i balans. Reiki hjälper kroppen på den resan genom att stötta kroppens egen läkningsförmåga. Det kan därmed hjälpa kroppen till ett bättre allmäntillstånd med ökad energi. 


Du kan uppleva en förbättring vid:

TRÖTTHET

ORO, ÅNGEST OCH DEPRESSION

SÖMN
SVÅRIGHETER

UTMATTNING

STRESS

SMÄRTA

FAQ

Till att börja med är Reiki energi vilket det inte går att få för mycket av. Därmed kan du ta emot den så ofta du vill. 

Med det sagt kan du utgå ifrån din situation och vad du vill få ut av Reikin.

Om du vill ha det som en djupt avslappnande stund emellanåt är mitt förslag att du ger din kropp den möjligheten ca 1 gång per månad. Utifrån hur vi lever idag ger vi sällan kroppen avslappning och påfyllning så din kropp kommer tacka dig.

Om du är i en utmattning eller känner att du är på väg mot en skulle du troligen må bra av att ta Reiki oftare till en början, ca 1 gång per vecka, för att boosta upp kroppen till ett stabilare läge.  Därefter kan du glesa ut behandlingarna allt efter som du mår bättre.

Om du står inför en större fysisk och/eller psykisk påfrestning kan en behandling med fördel tas strax innan och/eller efter. 

En Reiki behandling känns oftast olika från gång till gång. Du kan till exempel uppleva att tankarna tystnar och allt blir lugnt och stilla eller så känner du sensationer som värme, kyla, ljus och pirrningar. Men det kan även hända att kroppen gör sig hörd genom små ryckningar eller magkurr som uppstår när stagnationer börjar röra på sig. Slutligen är en vanlig känsla efter en behandling är lite dåsig men påfylld med energi.

Absolut, Reiki räknas som stresshantering och går under friskvården. Det gäller både fysisk och distans Reiki (gäller sedan 2020). Meddela om ditt företag har några speciella krav på vilken information de vill ha på kvittot.

Givetvis, det går minst lika bra att ta emot Reiki på distans. Det ger samma effekter och många upplever liknande sensationer som vid en fysisk behandling.

Vid distansbehandlingen behöver jag din hemadress för att veta vart jag ska skicka Reikin. Du får gärna lägga eller sätta dig bekvämt på en lugn plats ca 10 minuter innan bokad tid för behandlingen. Tänd gärna ett ljus, sätt på lugn musik eller något annat du tycker är avslappnande. Vid utsatt tid kommer behandlingen börja. Då kan du bara slappna av så kommer din kropp ta emot energin.

Som vid fysisk Reiki är det olika från gång till gång hur det känns och vad du upplever. Eftersom man ofta är helt inne i avslappningen skickar jag ett sms när det är klart så kan du släppa den tanken. Därefter får du några minuter att vakna till innan jag ringer upp dig så vi kan ta en kort uppföljning på telefon för eventuella funderingar.

Du kan avboka ett möte senast 24 h innan. Om du får förhinder att närvara fysiskt går det bra att ändra till digitalt med kortare varsel.  

Det går väldigt bra att ta emot behandlingen på distans även om man har blivit sjuk. Reikin stöttar din kropp i läkningen.

SV_SE