Lystra Holistic

LYSTRA

Holistisk Hälsoterapeut & Reiki

Om mig

Mitt namn är Sara Holmström. Låt mig berätta lite om min resa.

Det finns så mycket mer i en persons historia som inte alltid syns i ett Instagram flöde. Därför är jag så glad att du är nyfiken på att få veta lite mer om mig och min resa.  Jag hoppas att den kan inspirera dig på din.

Hitta en långsiktigt hållbar hälsa

Mitt fokus är att hjälpa dig att hitta ett långsiktigt och hållbart sätt att nå dina hälsomål. Jag vill att din hälsa blir en naturlig del av din vardag och att den kan hjälpa dig att nå alla dina övriga mål i livet.

Det kan vara att du upplever uppenbara symptom på stress, så som huvudverk, oro, ångest, hjärtklappning, domningar i kroppsdelar, dåligt minne etc, eller att du helt enkelt inte når ditt viktmål, du får inte bukt med din IBS eller du får inte upp din energinivå. När vi får dessa delar på plats och som en naturlig del av vardagen har vi mer energi att ta oss till våra andra mål i livet.

Ibland behöver man hjälp

Du kan göra den resan själv, alla kan det, men ibland kör man fast och behöver någon som visar en vägen och hejar på en. Jag har själv gjort den resan och vill gärna hjälpa dig på din resa!

Jag är utbildad hälso- och livsstilsterapeut samt Reiki utövare. Det har gett mig en stor förståelse för kroppens alla lager av fysiska och energimässiga delar och hur de samverkar till din hälsa. För ett långsiktigt hållbart resultat bör man se kroppen som en helhet där alla delar påverkar varandra. Kost och träning är viktiga delar men det finns många fler delar som påverkar, så som sömn, tankar, andning, inflammationer, energier och balans av vitaminer och mineraler etc. Med andra ord, om du har kost och träning på plats och du ändå inte får de resultat du strävar efter kan det vara någon av de andra delarna som hindrar dig.

Genom 1:1 coaching, sociala medier och webbinar hjälper jag människor att hitta, förstå och balansera upp grundorsaken till deras symptom för att nå sina hälsomål.

Hälsa ska vara enkelt att förstå!

Min hälsohistoria

Jag har alltid drivits av att hjälpa, guida och stötta människor på deras livsresor. Att få dem att fundera på vad de vill, vad de är bra på, hur de kan utvecklas och hur de vill leva sitt liv. Jag gillar att få människor att tänka, känna och landa i sig själva.

Men jag har även under många år drivits av viljan att prestera, oavsett område. Jag jobbade över tid trots att jag inte fick betalt för det och ställde upp på alla extra åtaganden som erbjöds. Jag var alltid med som drivande arrangör av olika event och tog tag i alla områden på jobbet som jag såg behövde ordnas upp utöver de arbetsuppgifter jag hade. Samtidigt agerade jag likadant i privatlivet, såg till att det hände roliga aktiviteter, tränade  och åt rätt. Jag höll nära kontakt med alla vänner, renoverade lägenheter och hus, drev eget företag, vidareutbildade mig och skaffade barn. Slutligen försökte jag hitta tid för personlig utveckling och för min partner.

Jag började få daglig hjärndimma som gjorde tankarna och handlingarna tröga. Hjärtklappningarna kom flera gånger per dag. Klumpen i magen växte. Domningar i armarna och yrsel var vanligt. Energin var nere på noll och känslan av uppgivenhet växte. Det tog många försök innan jag lyckades vända känslan av stress men jag blev tillslut vän med den.

Våga dra i bromsen

När man ser det i backspegeln är det lätt att tänka ”varför var jag tvungen att ta allt samtidigt?”. I de flesta fall var det faktiskt jag själv som pushade på, som inte kunde stanna. Jag ville så mycket och varje grej var ju så rolig. Jag var en så kallad ”prestations prinsessa”.

Det här sättet att leva på håller ett tag, men det tär på kroppens resurser och du kommer sakta få fler och fler symptom. Det är tydliga tecken från din kropp att den börjar tömma sina resurser. Därmed är det dags för dig att dra i bromsen och lägga om din livsstil för att bibehålla hälsan.

Varför kräver en livsstilsförändring uthållighet?

Enkelt förklarat finns det framför allt två delar som påverkar.

Det ena är att vi är vanedjur. Våra nervbanor har programmerat in ett sätt att agera och känna. Tänk dig dina vanor som en skidåkare. När du agerar och känner som du brukar åker skidåkaren i backar som är bekanta och som har pistade nedfarter. Skidåkaren kan varje krök, känsla och hastighet som kommer dyka upp på vägen ner. 

När du byter vanor är det som att låta skidåkaren åka i en ny obekant backe, där hen inte känner till alla krökar, känslor och vilken hastighet som kommer. Backen kanske till och med är opistad. Men med uthållighet kommer det snart att bildas skidspår även i den nya backen och den blir lika hemtam.

Det andra är att den där känslan skidåkaren får av att åka i backen gör att en uppsättning hormoner släpps ut i kroppen. När du har upplevt samma hormonpåslag tillräckligt många gånger kommer kroppen tillslut förvänta sig att påslaget kommer. Om det inte gör det känns det tomt och du börjar snart omedvetet leta efter situationer som kan ge dig samma känsla.

För att bryta en vana handlar det därför mycket om att ha uthålligheten att hålla fast vid nya vanor för att skapa nya nervbanor/skidspår i hjärnan. Du behöver våga njuta av att du inte får samma hormonpåslag som du är van. Det handlar om att lämna plats till något nytt och bättre för din hälsa.

Ta ett medvetet beslut. Hur vill du leva ditt liv?

Låt oss göra resan tillsammans!

SV_SE